Sjöbo Kommuns Kulturpris 2016

Vi gratulerar Stig-Allan Damm, Oråsgården, vår ordförande i Färs Härads Hembygdsförening, som tillsammans med Leif Nyström, Bjärsjölagård, tilldelats Sjöbo kommuns kulturpris!
I motiveringen hyllas Stig-Allan Damms stora engagemang för att utveckla och sprida såväl kunskap som information om de olika verksamheter som föreningen rymmer. Färs Härads Hembygdsförening förvaltar tre välbevarade gårdar – Brandstads prästgård, Lilla Rödde samt Hallsbergs gård och stenar. Som ordförande är Stig-Allan engagerad i alla tre platserna, och han har t ex lagt mycket tid och engagemang på att försöka återskapa trädgården vid Hallsbergs gård. Grattis och stort tack för Ditt engagemang önskar styrelsen och medlemmarna i Färs Härads Hembygdsförening!